Alie Kuper - Flamingo bij Fuseta PortugalAlie Kuper - Zonsondergang bij Estrela PortugalAlie Kuper - Alcacer do Sal PortugalAlie Kuper - Cleopatra in Lagos PortugalAlie Kuper - Fish Eye muurschildering PortugalOlle Versteegpanorama 1000x300Ina Bloemendal header04Ina Bloemendal header02Ina Bloemendal header03Truus Banner -Royden Rabinowitch FF 1000x300 1Ina Bloemendal header01Alie Kuper - Castelo de Vide Portugal

Verslag Winteropdracht 2014-2015

IjspretTekst en foto's:   Jeanette Kiers en  Alie Kuper

Winteropdracht ijspret, tja waar blijft de vorst, waar het ijs.
Het weer was er ook niet naar om ijs te gaan eten, al hoeft het daar voor mij geen weer voor te zijn.

Wat ga ik doen.
Zo lag ik op een avond weer te denken in bed, ijspret…..raket, dat rijmt, raket ijs mmmm.

Er liggen nog raketijsjes in de diepvries, er liggen nog vuurpijltjes in de kast. Even knutselen met naald en draad, stokje er uit, lontje er in.

Flitsers klaar, camera klaar, aansteker in de ene hand, afstandsbediening in de andere hand en…. knip.

Vijf ijsjes verder stond het er op. IJspret met een raket.
Ben er best trots op dat het zo mooi gelukt is.

Jeanette

IjspretIJspret . . . en dat in Nederland. Ga ik wachten op de vorst? Of ga ik toch maar wat anders bedenken. Voor de zekerheid zelf aan de gang. Als het onverhoopt toch nog zou gaan vriezen dan is er altijd de herkansing.

IJs met verf en een ijsklontjesbakje. Dat was het uitgangspunt. Het was wel even oefenen voordat ik de juiste verhouding van water en verf had. Vervolgens moest ik de verfklontjes eruit filteren. Ik heb verschillende ijslolly's gemaakt totdat ik tevreden was.
Op de tafel had ik een mini studiootje gebouwd. Een zaklamp erboven, een zaklamp eronder. Twee lampjes ernaast en nog een studioflitser erbij. De kamer stond op de kop en na vijf dagen eten op de bank konden we weer gewoon doen. De foto was klaar.

funIk heb de lolly's en de letters apart gefotografeerd en met Photoshop tot één geheel gemaakt. De letters waren nog lastig omdat het perspectief niet klopte. Ik had de letters nl. niet in het studiootje gefotografeerd, maar gewoon recht van boven. Met behulp van Photoshop heb ik een beetje aan de hoeken van de letters getrokken en geschoven totdat het klopte.
Ik was zeer tevreden met het resultaat en toen het uiteindelijk toch nog een beetje winter werd kon ik lekker bij de warme kachel blijven zitten.

Alie.