01 1000x30002 1000x30007 1000x30005 1000x30008 1000x30006 1000x30004 1000x30003 1000x30009 1000x300

Verslag bespreekavond vakantiekiekjes

Verslag bespreking vakantiefoto's op maandag 19 sept 2016. Deze vond plaats in het pand van daVinci Dynamics in Emmen. Opdracht voor deze foto's was een foto van zaken die met vakantie te maken hebben en waarbij de compositie de uitgang moet zijn. Eerst kregen we nog een keer uitleg van John over wat we onder compositie verstaan. Omdat er voor compositie zeer veel mogelijkheden zijn en regeltjes is er in bijna voor elke foto wel iets te vinden zodat hij aan een regel van compositie voldoet. Er is ook nog een boek dat zegt, de echte topfoto's voldoen meestal aan geen enkele regel dus het blijft een moeilijk punt hoe je een goede foto maakt.
Na deze uitleg mochten we om de beurt een foto kiezen en hierover onze mening geven over waarom wij deze foto aantrekkelijk vinden, en daarna kreeg ook de maker van de foto en de rest van de aanwezigen de mogelijkheid om hun mening te geven. Er waren veel foto's ingezonden en er waren ook veel leden aanwezig.
Mijn foto werd als eerste uitgekozen om te worden besproken wat mij zeer tevreden stelde, ik had een foto ingestuurd van een Ree in een korenveld. Daarbij zag je van de Ree alleen de oren en de ogen en verder een egaal veld met graan, doordat de ogen ook nog ongeveer op de 1/3 lijnen stonden werd alle aandacht gelijk naar deze ogen getrokken.


Foto Gerard Husen

Ik was zelf de laatste die een foto mocht bespreken en er was dus maar 1 foto meer over maar laat dat nu net de foto zijn die ik aan het begin van de avond had gekozen om te bespreken als ik aan de beurt zou komen. Het was een foto van een berglandschap en er waren twee dingen waardoor deze foto mij erg aansprak. De voorste bergrug liep in een rechte lijn de foto in waardoor je heel veel diepte in de foto zag. De bergen op de achtergrond werden gescheiden door een dal van de voorste berg, en door het standpunt van de camera zag je heel erg goed het hoogte verschil tussen de verschillende delen van de bergen. Omdat ik uit ervaring weet dat het erg moeilijk is deze hoogte verschillen in beeld te brengen sprak deze foto mij erg aan.


Foto Dina Wilms

De avond was verder zeer aangenaam door de drankjes en de hapjes die er bij deze gelegenheid geserveerd werden, met dank aan de makers van al dit lekkers.

Gerard Husen.