Alie Kuper - Flamingo bij Fuseta PortugalIna Bloemendal header04Ina Bloemendal header02Alie Kuper - Fish Eye muurschildering PortugalIna Bloemendal header01Alie Kuper - Alcacer do Sal PortugalAlie Kuper - Castelo de Vide PortugalOlle Versteegpanorama 1000x300Alie Kuper - Cleopatra in Lagos PortugalAlie Kuper - Zonsondergang bij Estrela PortugalIna Bloemendal header03Truus Banner -Royden Rabinowitch FF 1000x300 1

Workshop Low Key fotografie

De uitnodiging legde de lat meteen al hoog. Op 1 april werden we bij gespijkerd door fotograaf Peter Koops. Dat het voor vele een onbekend gebied was, bleek wel aan de opkomst. 27 Leden kwamen naar de theorie, tips en trucs van Peter luisteren. Met een hoofd vol informatie, en genoeg inspiratie waren we klaar voor de praktijk dag. 

Op 6 april werden de 21 leden verwelkomt in een heuse studio van Peter Koops. 
Na uitleg over soft boxen, triggers, licht en schaduwen werden we in groepen verdeeld. De eerste groep mocht aan de slag met modelfotografie. Twee modellen waren bereid om voor ons (met veel geduld) te poseren. 
En dan blijkt pas dat, ondanks mooie modellen een mooie foto maken toch nog moeilijk is. Op het licht/ schaduw, houding en achtergrond letten. Wel in de camera kijken of juist niet… O ja, dan ook nog  op je eigen standpunt letten. 
Gelukkig stond Peter in de buurt om tips en aanwijzingen te geven.

De tweede groep ging aan de slag met stillevens. Oefenen met voorwerpen die ze mee genomen hadden, of die er aanwezig waren. De donkere achtergronden stonden al klaar. Verder was de ondergrond van zwart plexiglas een mooie uitdaging. Al snel bleek dat Low Key moeilijker is dan we dachten. Af een toe een kleine onderbreking voor een praatje, drankje en een lekkere snack en …. door. Met veel proberen, andere instellingen en tips van elkaar lukte het aardig. Vol enthousiasme en ideeën en van dat ga ik thuis nog een keer proberen, vertrokken we van deze zeer geslaagde bijeenkomst!

Op 29 April kregen we de resultaten te zien. Heel verschillende foto’s in kleur en zwart wit. De foto’s werden 1 voor 1 door genomen. Is het Low Key of macro? Al gauw bleek dat Low Key is, hoe je het zelf ziet. Na onze op- en aanmerkingen, gaf Peter zijn visie over de foto’s.

Na jurering heeft de vakjury 1 foto gekozen en heeft de publieksjury gestemd. Daar is een top 3 uitgekomen.
Al met al een zeer geslaagd thema, dus bedankt team Low key fotografie, op naar de volgende uitdaging!

De prijswinnaars van de publieksjury

Eerste prijs: Marga Lassche

   

Tweede prijs: Koop Strijker

   

Derde prijs: Hennie Hidding

   

Prijswinnaar van de vakjury

Karin Bazuin

   

Verslag: Karin Bazuin