09 1000x30002 1000x30005 1000x30008 1000x30007 1000x30001 1000x30003 1000x30006 1000x30004 1000x300

Verslag workshop weerspiegeling en tegenstelling

Op de jaarplanning stond weer een uitdagende workshop gepland: Weerspiegeling en Tegenstelling!
Zoals altijd starten we voor een “Doedag” met een “Introductieavond” en sluiten we af met een “Nabespreekavond”.

Op maandagavond 19 augustus nam de werkgroep ons, a.d.h.v. een overzichtelijke PowerPoint, mee in dit thema.
Veel voorbeelden, foto’s en tips kwamen voorbij. Met deze handvatten konden wij wel aan de slag.

Die uitdaging gingen we aan op zaterdag 31 augustus, de zon scheen vol op, het was een warme dag. Aan weerspiegeling dus geen gebrek.
De “Doedag” begon bij Reitdiephaven.
Wij, fotofunners, starten graag met een lekkere bak koffie of thee, en als het even kan ook met wat lekkers. Nou, dat was ook hier weer prima geregeld! Bij de bakker aan het water stond de koffie en thee al voor ons klaar. Het gebakje konden we zelf uitzoeken, een lange rij vormde zich dan ook snel voor de vitrine.
Lekker en gezellig even zo samen starten.

Na een korte uitleg over hoe de dag zou worden ingevuld, gingen we aan de slag.

Bij Reitdiephaven kregen we 3 kwartier de tijd. De groep waaierde uit, en af en toe kwam je elkaar tegen. Voor weerspiegeling hadden we keuze genoeg om te fotograferen, toch was het af en toe nog wel een kunst om de reflectie in het water mooi (strak) te krijgen. Alhoewel, soms gaf de beweging in het water ook een mooi effect.

 

Om 11.15 uur reden we richting het Zernike complex, P4 naast de Brasserie. Hier kregen we veel tijd om ons uit te leven op het thema, weerspiegeling en tegenstelling.

1 uur en 3 kwartier! Het was al behoorlijk warm geworden. Heel even dacht ik: moet ik hier bijna 2 uur rondlopen. Pffff! Maar dat viel mee, eerder tijd te kort!

Onderweg zag ik fotomaatjes uithijgen, een enkeling lag zelfs languit op de grond. Achteraf bleek dat niet van de hitte, maar om het mooiste plaatje te schieten. Haha.
Prachtige gebouwen en architectuur, kleuren en vormen.
Daar wil ik nog wel eens weer een keer rondlopen!

 

Rond 13.15 uur was iedereen weer terug bij de Brasserie, en werden we ontvangen door een heel vriendelijke gastvrouw. Zij had voor ons een geweldig uitgebreid buffet gemaakt. In een woord geweldig! Het was heerlijk.
Om 14.30 uur vertrok iedereen, voldaan, naar huis of naar een andere bestemming (er waren nog fotofunners met andere plannen voor deze dag).

De presentatie van de gemaakte foto’s, was op maandagavond 9 september, en weer boeiend. De opdracht vanuit de werkgroep was, lever 2 foto’s in (1 van weerspiegeling, 1 van tegenstelling). Minimaal 1 van de “Doedag”. De foto’s, via de beamer getoond, waren verrassend! 

Liepen we op de “Doedag” met 19 mensen op dezelfde locaties, toch ziet of verwerkt iedereen dat in een prachtig en soms heel creatief “eigen” plaatje! Mooi!
Een geslaagde avond.

 

Elsbeth, Yvette, Anneke de Groot en Marga dankjewel voor deze zeer geslaagde Workshop met als thema: “Weerspiegeling en Tegenstelling”! Wat hebben jullie het fantastisch vormgegeven!

Verslag: Hillie Hoogeveen