Alie Kuper - Castelo de Vide PortugalIna Bloemendal header01Alie Kuper - Zonsondergang bij Estrela PortugalAlie Kuper - Cleopatra in Lagos PortugalIna Bloemendal header04Ina Bloemendal header02Ina Bloemendal header03Alie Kuper - Flamingo bij Fuseta PortugalAlie Kuper - Fish Eye muurschildering PortugalOlle Versteegpanorama 1000x300Alie Kuper - Alcacer do Sal PortugalTruus Banner -Royden Rabinowitch FF 1000x300 1

Handleiding uploaden foto’s

 
Foto's verkleinen

De foto's die je op de website wilt plaatsen, dienen eerst geschikt gemaakt te worden voor het web. Als je in RAW fotografeert, kun je het beste de foto's omzetten naar een JPG-bestand en verkleinen naar 2048 pixels lange zijde. Dit wordt gedaan om de laadtijd van de pagina te minimaliseren en het datagebruik voor bezoekers met een mobiel toestel zo laag mogelijk te houden. Websites die snel en soepel laden, worden positiever beoordeeld door bezoekers en zoekmachines. Veel bezoekers verlaten de pagina als het te lang duurt met opladen en dat willen we voorkomen.

Hoe je de foto's kunt verkleinen, is afhankelijk van het fotobewerkingsprogramma. Voorbeelden zijn IrfanView, Picasa, Paintshop Pro, Photoshop en Lightroom.
Kom je hier niet uit stuur dan een mailtje naar media.fotofun@gmail.com met de vermelding van het door jouw gebruikte programma. We zullen dan een handleiding naar je toesturen.

Aandachtspunten:

 • De naam van je foto wordt zichtbaar op de website. Geef je foto daarom een passende naam.
 • De foto's bevatten bij voorkeur geen tekst zoals je naam, copyrightteken of watermerk . Je zet de foto's in jouw map en daarmee is duidelijk gemaakt dat de foto's van jou zijn. Zie ook Privacy, Copyright & Disclaimer.

Inloggen en uploaden van foto's

Om foto's te kunnen uploaden moet je eerst inloggen op de pagina "Ledenfoto's". Dit doe je als volgt:

 • Klik op de website op de rubriek "Ledenfoto's"
 • Klik vervolgens op de knop "Leden login" rechtsboven het raster.
 • Vul hier je Gebruikersnaam en het Wachtwoord in. Voor de eerste keer inloggen krijg je van het secretariaat een mail met uitleg daarover.
 • Klik vervolgens op "inloggen".
 • Klik nu op de knop "Albumbeheer".
 • Je ziet nu een scherm met de tekst "Mediabeheer>images/albums/Jouw Naam" (bijv. Japie Krekel).
 • Klik op de knop "Bestand uploaden" en kies de map waar je de foto's hebt staan die je op de website wilt zetten.
 • Kies de foto's die je wilt uploaden en klik vervolgens op "Openen".
 • Klik op "Klaar" zodra het uploaden gereed is.
 • Klik nu in de regel "Welkom terug, Japie Krekel - Uitloggen - Mijn Album - Terug" op "Uitloggen" en sluit het tablad in je browser.

De foto's staan nu op de website. Ga naar je map en bekijk het resultaat. Afhankelijk van de verwerkingstijd kan het even duren voordat de foto's zichtbaar zijn in jouw album.

Let op! Je kunt maximaal 14 MB in één keer kunt uploaden.  Als je foto's te groot zijn of als je teveel ineens upload dan heb je kans dat je een foutmelding krijgt.

Portretrecht

Met het insturen van een foto verklaart het lid dat hij/zij van betrokken persoon/personen, die herkenbaar op de foto in beeld is/zijn gebracht, toestemming heeft gekregen voor plaatsen van de foto op de website van FotoFun (waarborging portretrecht).

Het bestuur en het webteam zijn niet verantwoordelijk voor waarborging van het portretrecht van personen op de ingestuurde foto's.