Handleiding insturen foto’s voor ledenpagina’s

De foto’s die je op de website geplaatst wilt hebben, dienen eerst geschikt gemaakt te worden voor het web.
Foto’s kunnen alleen geplaatst worden als JPEG. Als je in RAW fotografeert moet je deze eerst omzetten omzetten naar een JPEG-bestand.
De bestanden moeten worden verkleind naar 2048 pixels lange zijde en een maximale grootte van 2000 kB (2Mb). 
Dit wordt gedaan om de laadtijd van de pagina te minimaliseren en het datagebruik voor bezoekers met een mobiel toestel zo laag mogelijk te houden.
Websites die snel en soepel laden, worden positiever beoordeeld door bezoekers en zoekmachines. Veel bezoekers verlaten de pagina als het laden te lang duurt en dat willen we voorkomen.

Hoe je de foto’s kunt verkleinen, is afhankelijk van het fotobewerkingsprogramma. Voorbeelden zijn IrfanView, Picasa, Paintshop Pro, Photoshop en Lightroom.

Let op! Je kunt de foto’s NIET zelf plaatsen. Je moet ze naar het Webteam sturen (media.fotofun@gmail.com). Geef hierbij aan of de foto’s moeten worden toegevoegd aan je pagina, of dat ze de huidige foto’s op je pagina moeten vervangen.

Als je meerdere foto’s toestuurt gebruik hiervoor dan WeTransfer. Hiermee kun je veel foto’s tegelijkertijd versturen zonder dat je mailprogramma moeilijk gaat doen.

Als het je niet lukt om de foto’s te verkleinen dan mag je ook de originele foto in JPEG opsturen. Wij zullen dan de foto’s omzetten naar het juiste formaat en in jouw album plaatsen.

Aandachtspunten

  • De naam van je foto wordt zichtbaar op de website. Geef je foto daarom een passende naam.
  • De foto’s bevatten bij voorkeur geen tekst zoals je naam, copyrightteken of watermerk. De foto’s worden in jouw persoonlijk album geplaatst en daarmee is duidelijk gemaakt dat de foto’s van jou zijn. Zie ook Privacy, Copyright & Disclaimer.

Portretrecht

Met het insturen van een foto verklaart het lid dat hij/zij van betrokken persoon/personen, die herkenbaar op de foto in beeld is/zijn gebracht, toestemming heeft gekregen voor plaatsen van de foto op de website van FotoFun (waarborging portretrecht).

Het bestuur en het webteam zijn niet verantwoordelijk voor waarborging van het portretrecht van personen op de ingestuurde foto’s.