Workshop Snelle Sport

Geplaatst: Dinsdag 19 Juli 2022

18 juni – Motodrome
Al vroeg in de ochtend was het geluid van de motorrijdertjes bijna oorverdovend. Maar gek genoeg wen je daar ook wel weer aan.

Heel fanatiek reden al die jonkies, begeleid en aangestuurd door heel veel vaders (en misschien ook wel veel moeders, opa’s en oma’s) met gele hesjes. 

De groep van 24 Fotofunfotografen – ook voorzien van die gele hesjes – ‘stormden’ na het welkom met koffie en lekkers het terrein op. De bedoeling was om snelheid en emotie te fotograferen. Ja, aan snelheid geen gebrek, wat gingen die jonkies hard. Na de wedstrijden was er aan emotie ook genoeg te fotograferen: blijdschap om de gewonnen race, verdriet omdat de race niet goed uitpakte door verlies, door een val of door een mankement aan de motor.

Na de lunch met zeer goed gevulde soep waren de groten aan de beurt om te worden gefotografeerd. Het was inmiddels goed warm geworden, de weersvoorspelling met 28 graden kwam redelijk in de buurt. De fotografen zochten hun plekjes om het spektakel van prachtige sprongen in de lucht goed op de plaat te zetten. Nu konden ze de uitleg door het Snelle-Sport-Team in praktijk gaan brengen. Dat viel voor sommigen nog niet mee, moet de sluitertijd nu laag of hoog, hoe moet het diafragma, hoe de ISO, hoe de brandpuntafstand. Want….. zoveel tijd is er niet, de meiden en jongens op die snelle motoren zijn zo weer voorbij. Nadenken, uitproberen, nog eens een keer een serie foto’s schieten. Sommigen schieten wel 1000, 2000 of zelfs 3000 foto’s op zo’n dag.

De bespreekavond
Op de bespreekavond werden alle ingezonden foto’s van de beide onderwerpen besproken: zit er snelheid in en hoe groot of klein was de emotie. Leuke creaties kwamen voorbij omdat sommige fotograferen zich ook uitgeleefd hadden met behulp van Photoshop en/of Lightroom. De gekozen foto’s zijn:

Snelheid

1-ste plaats: Inge Boogaards


2-de plaats: Yvonne van Ooijen


Gedeelde 3-de plaats:


Emotie

1-ste plaats: Aize Schipper


Gedeelde 2-de plaats


3-de plaats: Eric Boogaards


Grappig was te ontdekken dat bij alle ingezonden foto’s het kereltje op zijn elektrische ‘motor’ ontbrak, terwijl iedereen hem wel voor de lens heeft gehad. Het was zo schattig om hem te zien rijden en hij heeft de hele dag plezier gehad op zijn ‘motor’.

Bep.