Photowalk 2023 Kampen

Geplaatst op 15 juni 2023

Op zaterdag 13 mei was het weer zover onze jaarlijkse Photowalk stond op het programma.
Goed voorbereid gingen we met 28 enthousiastelingen naar Kampen.
Onze wandeling startte na de koffie met wat lekkers op een overdekt terras.
De eerste foto’s werden al snel gemaakt van de beelden die tegenover het restaurant stonden.
Al snel werden verrast met de eerste opdracht: maak een foto met “KNOPEN”.

“Er waren voldoende  knopen  en dat niet alleen in de touwen!  Kampen is niet alleen aantrekkelijk  voor drommen Japanners, maar ook Nederlandse fotografen weten dit historische stadje te vinden”; dit  geciteerd uit de flyer van Meindert Dost.
Onze tweede opdracht “OP FIETSE” was hilarisch. Een paar fotografen kregen een fietser zover dat hij wat heen en weer ging fietsen, Bep had ondertussen contact met de vrouw van de fietser, ze vroeg “wat zijn jullie aan het doen, waar komen jullie vandaan”?

Nou daar zijn wij niet geheimzinnig over hoor, wij zijn een fotoclub uit Emmen .
Ook waren er collega fotografen bereid om even een opstap houding aan te nemen  op een van de fietsen die overal in de straten stonden. Het was een gezellige opdracht.
Dan de derde opdracht “PRULLETJES EN SPULLETJES”. We wezen elkaar op leuke dingetjes, een varkenskop achter een bank, schoenen, klompen, glaswerk, bijzondere deurkloppers, etc.
Ook met de 3 volgende opdrachten “ZOEK EN VIND HET LICHT”, “IN STIJL” en “GROEN IN DE STAD”, konden we ons hart ophalen. Het leverde leuke taferelen op, we keken allen met bewondering naar Ina, die contact zocht met een meneer op een balkon, “mag ik bij u boven komen meneer” en ja hoor, we zagen haar als een koningin op het balkon verschijnen.

Ondertussen hadden we gehoord dat als eindopdracht een FLYER kon worden ingeleverd voor de bespreekavond.
Nadat alle opdrachten afgerond waren, werd ons een heerlijke lunch voorgeschoteld.
Het was een gezellige en geslaagde dag, met veel tijd voor de opdrachten en een  interessante wandeling door de prachtige straatjes van Kampen.  We gingen dan ook met een voldaan gevoel weer richting Emmen.

Op de bespreekavond avond op 5 juni werden er 11 flyers aan ons getoond. We kregen de interessante opdracht om 3 uit te kiezen en op plaats 1, 2 en 3 te zetten.
De flyers kwamen 3 keer aan ons voorbij en dus voldoende tijd om te kiezen.
Tijdens het kiezen was ieder zo geconcentreerd dat er geen enkel geluid te horen was.
Ook waren er 2 hele mooie flyers van de thuisopdracht ingeleverd. Zij hebben een alternatief thema gekozen en konden helaas niet meedingen naar de prijs.
De nummer 1 flyer wordt op de Facebook pagina van Kampen tentoongesteld.
De Photowalk is georganiseerd door Alie, Dina, Nicolette en Marga.
Dank jullie wel daarvoor, het was bijzonder geslaagd, dat merkten jullie vast ook bij de evaluatie vragen die jullie stelden, ieder was tevreden.

Miny Scholtmeijer

Hieronder staan de flyers die werden ingeleverd voor de bespreekavond.

Hieronder staan de foto’s die gemaakt zijn in Kampen