Verslag Herfstfotografie Waterloopbos

Geplaatst: Zaterdag 12 November 2022

Doedag Waterloopbos 5 november 2022

In het begin van de week was er toch wel wat regen voorspeld voor deze dag, maar de weersverwachting werd steeds beter. Het vervoer was goed geregeld, een aantal ging op eigen houtje, de anderen konden vanaf de Fabriek samen reizen. Een aantal leden ging vandaag voor het eerst mee op excursie met Fotofun. Je vraagt je toch af: Hoe gaat zo’n dag, wat moet ik meenemen!

De aankomst was al goed geregeld, de koffie met lekkers stond klaar en de opdracht werd nog even duidelijk gemaakt. Ojee, wat een lijst met voorwaarden. Maar bij goed doorlezen zijn het allemaal begrippen waar fotografen toch al mee bezig zijn. Dus loslaten die opdracht en gaan ….

In het begin in colonne, maar de groep verspreidde zich steeds meer. Het was een route van maar 3 km en we hadden 2 uur de tijd! Maar voor de meesten was 2 uur toch te kort.

Wat is er veel te zien in dat relatief kleine gebied. De één legde zich toe op de bouwwerken, de ander meer op de omgeving, de details, of de paddenstoelen.

Het is ook mooi om te zien hoe iedereen op zijn/haar eigen manier bezig is, je ervaring uit kunt wisselen over welke lens wanneer, wel of geen statief.

Ik ben heel benieuwd naar de resultaten: het zelfde terrein maar iedereen zijn eigen blik.

De lunch was heel goed geregeld, allemaal bijna zelfde, maar zeer smaakvol. Doordat het klaarstond en er dus geen lange bestelprocedure was, konden we vrij snel verder. De één naar huis, een aantal anderen bleef voor de rest van het rondje of een ander rondje.

Aan de reacties te merken was het een geslaagde dag. Zelf heb ik het als heel positief ervaren deze eerste keer mee met deze club.

Bedankt organisatie.

PS: wanner weer op pad?

Meindert