Jaarafsluiting / Wedstrijd Colorfull Fun – 10 jaar Fotofun Emmen

Geplaatst: Zondag 01 januari 2023

In 2021 konden we vanwege corona onze jaarafsluiting en de daarbij behorende wedstrijd helaas niet samen vieren.
n ons jubileumjaar 2022 was dat gelukkig wel weer mogelijk en konden we vieren dat onze fotoclub 10 jaar bestaat onder de naam Fotofun Emmen.
We hebben ter gelegenheid van dit jubileum al groots uitgepakt met onze expositie “Fotofun Emmen ontmoet Van Gogh”, die van juli tot met september te zien was in het Rensenpark. En in de bibliotheek Facet hebben we in november en december de vele facetten van 10 jaar Fotofun laten zien.
Onze jaarafsluitende wedstrijd had als thema “Colorful Fun” en deze kleurrijke reeks foto’s werd tentoongesteld in de stallen van stadsboerderij ’t Nije Hoff te Emmen.
De medewerkers van de stadsboerderij hebben de 5 mooiste foto’s gekozen en de bezoekers hebben de publieksprijs bepaald.

Onze feestelijke jaarafsluiting vond plaats bij ’t Nije hoff.
Voor de uitslag bekend werd gemaakt hebben we, onder het genot van een glas heerlijke glühwein, eerst samen in de stallen de foto’s bekeken. Daarna zochten we snel de warmte op van het sfeervolle restaurant, waar een warm- en koud buffet voor ons klaarstond en waar het bestuur, als dank voor hun inzet, in het zonnetje werd gezet.

Het was een avond, die in het teken stond van heerlijk eten en gezellig samenzijn. En tussen het hoofd- en nagerecht volgde dan de spannende ontknoping van de wedstrijd. Onderstaand de winnaars met onder de foto’s cursief gedrukt het juryrapport.

1. Everdina Boersma
“Innerlijke strijd

De contouren en kleuren benadrukken de krachtige uitstraling van het gezicht en de vrijheid.

2. Jeanette Kiers
“Fireball”

De ronde cirkels en lijnen verbeelden de oneindigheid. Hierdoor blijf je kijken wat het begin- en eindpunt is.

3. Truus van Klinken
“Autumn Vibes”

De kleuren en het object nemen je mee naar andere culturen en omgeving. Ze laten je raden waar en wat het is. Dit wordt versterkt door het contrast tussen scherp en wazigheid.

4. Miny Scholtmeijer. Tevens publieksprijs.
“Sitting in the air”

Heldere kleuren en het minimalistische versterken het beeld van fantasie.

5. Michele Kimmel
“Hide and Seek”
In deze foto komt kunst, natuur en leven bij elkaar.

Everdina en Miny mochten, naast applaus en felicitaties, een cadeaubon in ontvangst nemen die door foto Meilink ter beschikking was gesteld.

En hiermee kwam een eind aan deze afsluiting en een bijzonder en veelbewogen jaar, waarin we konden leren en genieten van en met elkaar. 

Dankjewel Fotofunners voor jullie enthousiasme en inzet.

Graag gaan we samen flitsend op weg naar een mooi nieuw jaar Fotofun!!