Photowalk 2022 – Op zoek naar Bartje

Geplaatst: Zondag 12 Juni 2022

De Fotofun-leden ontmoeten elkaar bij het Duurzaamheidscentrum, een landelijk gelegen locatie nabij het Asserbos. Na een start met koffie, thee en geweldig gebak gaan de 24 gefocuste deelnemers en hun camera’s rond half 11 op pad voor een wandeling van 5 km.
Yvette en Alie gaan aan kop. Bij een vijver aangekomen volgt uitleg van de 1e opdracht “bekijk het lekker zelf”, foto’s schieten rondom de vijver van wat je maar wilt,  en klaar zijn binnen de afgesproken korte tijd.
Na verder wandelen en kletsen nog meer leuke opdrachten.

Opdrachten
De andere opdrachten om tijdens deze fotowandeling in beeld te brengen zijn: 

  • gevels
  • muur in beeld (muurschilderingen, deuren en portieken)
  • maak een foto vanaf waar je nu staat zonder je te verplaatsen

Na een korte wandeling – kletsend en fotograferend in het bos en het centrum van Assen – komen we uiteindelijk aan bij het Drents Museum. We waren “Op zoek naar Bartje” en … daar staat het bronzen beeld. Uitgebreid fotografeert iedereen Bartje met een eigen accessoire, meegebracht van huis.

Het was een leerzame dag met veel zon, die we afsloten met een lekkere lunch. Met dank aan Bep, Yvette, Marga en Alie die deze foto excursie naar Assen uitstekend hadden georganiseerd.Tijdens de bespreekavond van 30 mei hebben we elkaars foto’s van het uitstapje naar Assen aandachtig bekeken.Bartje is een Drents symbool. Hij groeide op in een arm Drents landarbeidersgezin en geniet landelijke bekendheid vanwege zijn gevleugelde uitroep: “Ik bid niet veur brune boon’n!”Clublid Bart fotografeerde Bartje dan ook met een pot bruine bonen als meegebrachte accessoire. Verder werd Bartje met mondkapje en zonnebril gefotografeerd. Anderen richtten hun aandacht op zijn mooie klompen en zo waren er nog meer verrassende varianten.De winnende foto van Ina Bloemendal – met de meeste toegekende punten door de deelnemers tijdens de FotoFun bespreekavond – was de reflectie van Bartje via een spiegel in de tuin van het Drents Archief.Michele Kimmel 
  

De winnende foto’s. Deze zijn ook in “de Spotlight” op de startpagina van onze website geplaatst.

  
1. Ina Bloemendal 3. Janny Naaijer 2. Karin Dassink

Hieronder de overige ingezonden foto’s

  
Ali Kuper Bart Verdonk Bart Verdonk
     
  
Bennie Bergman Bennie Bergman Dina Wilms
     
  
Gerard Husen Dina Wilma Gerard Husen
     
  
Hillie Hoogeveen Ina Bloemendal Hillie Hoogeveen
     
  
Janny Naaijer Jaap van der Pol Jantinus Weggemans
     
  
Jantinus Weggemans John Niks John Niks
     
  
Karin Dassink Lammert Talens Lammert Talens
     
  
Marga Lassche Marga Lassche Maria Jacobi
     
  
Maria Jacobi Michele Kimmel Michele Kimmel
     
  
Olle Versteeg Olle Versteeg Truus van Klinken
     
  
Truus van Klinken  Bep IJsselstijn
     
Bep IJsselstijn