Photowalk 2024 Leeuwarden

Op zaterdag 25 juni stond de jaarlijkse photowalk op de agenda, deze keer in Leeuwarden. We werden om 10:00 uur verwacht bij Fries museum, om vervolgens gezamenlijk naar het grand café van Hotel de Brouwerij te gaan. Daar wachtte een heerlijk kopje koffie/thee en een gevulde koek op ons, samen met een uitleg over de dag. Ondanks de minder gunstige weersvoorspellingen was de opkomst toch ruim. Om 10:45 was het zover: we trokken onze jassen aan en begonnen aan de Photowalk Leeuwarden

De wandeling door de stad was ongeveer 3 kilometer lang en we kregen in totaal 7 opdrachten. Voor elke opdracht hadden we ongeveer 10 minuten de tijd, en er was voldoende gelegenheid om tijdens de wandeling foto’s te maken van interessante dingen die we tegenkwamen. Na ongeveer een half uur stopte de regen en we hadden zelfs nog 20 minuten extra, waardoor we tijd hadden om iets voor onszelf te doen.

De zeven opdrachten die we onderweg kregen.

  1. Doe maar wat.
  2. Straatbeeld.
  3. In plaats van zwart.
  4. Tunnelvisie
  5. Reflectie
  6. Kijk eens naar boven
  7. Doe eens samen gek

Om 13:30 uur werden we weer terugverwacht bij de brouwerij, waar een heerlijke lunch op ons stond te wachten: een vegetarische tomatensoep met een broodje kaas en kroket. Er werd gezellig nagepraat over de dag en gingen we voldaan naar huis gaan.

Er was niet veel tijd om de foto’s te bewerken, omdat de bespreekavond op 3 juni plaatsvond. We werden in groepjes verdeeld, zodat we de foto’s die in de envelop zaten konden bespreken. Voor elke foto kregen we twee vragen:

  1. Beschrijf in één zin wat je van de foto vindt
  2. Bij welke opdracht je denkt dat deze foto hoort.

Nadat we de foto’s hadden besproken, werden ze ook op de beamer getoond. We moesten de vragen beantwoorden, waarna de fotograaf werd gevraagd of dit klopte en er ruimte was om de foto toe te lichten. Daarna werd er een diashow getoond met de tweede foto die we hadden ingeleverd en er werd aangekondigd wanneer de volgende introductie clubavond plaatsvindt, met als nieuw onderwerp ‘abstract’.

Quirina

Onderstaand alle besproken foto’s.

De top drie foto’s tunnelvisie

Henk Holstein
Lammert Kl. Talens
Michele Kimmel